Soms loopt het leven anders dan gehoopt of verwacht. Dit kan vragen oproepen. Vragen die je bezighouden en waar over je kunt piekeren, slecht van slaapt of stress van ondervindt. Dan kan het prettig zijn in gesprek te gaan met een geestelijk verzorger.

Geestelijke verzorging is professionele begeleiding bij levensvragen en zingeving. Als geestelijk verzorger luister ik onbevooroordeeld en maken wij ruimte voor jouw verhaal. Soms is het uitspreken van de eigen gevoelens en verlangens een goed begin om (weer) dicht bij jezelf te komen. Als geestelijk verzorger heb ik beroepsgeheim dus alles wat je met een geestelijk verzorger bespreekt is vertrouwelijk.

De begeleiding kan gaan over thema’s als verlies (relatiebreuk, verlies van werk, verlies van gezondheid), rouw, orde scheppen in het leven, levensverhaal of zingeving.

Vragen die bijvoorbeeld voorkomen zijn:

  • Waarom overkomt mij dit?
  • Wat betekent het voor mij dat ik niet alles meer kan?
  • Ben ik tevreden over hoe mijn leven is gelopen?
  • Wat maakt het leven de moeite waard?
  • Kan ik het leven loslaten als het zover is?
  • Wat betekent de dood voor mij?

In overleg worden er naar behoefte een aantal afspraken gepland. Een enkel gesprek kan soms al voldoende zijn om de gedachten weer te ordenen.

Ik ben aangesloten bij de Praktijk voor Levensvragen Midden-Brabant, het kwaliteitsregister voor geestelijk verzorgers (SKGV) en bij de beroepsvereniging VGVZ.

Subsidie geestelijke verzorging
Geestelijke verzorging verloopt per uur en staat los van de dagbesteding. Voor een begeleidingsgesprek kom ik bij jou thuis langs. Deze ondersteuning is voor 50-plussers en voor mensen in de palliatieve fase (van alle leeftijden) en hun naasten gratis. Dit is mogelijk vanuit een subsidie van VWS en kan ik aanbieden omdat ik aangesloten ben bij de Centrum voor Levensvragen Midden- & Oost-brabant. Mensen die wonen in een gemeente behorend bij stadsgewest regio Breda kunnen bij mij terecht via Zinvol. Ook professionals of vrijwilliger in de zorg kunnen bij mij, of één van mijn collega geestelijk verzorgers, terecht met hun vragen. Twijfel je of ik als geestelijke verzorger iets voor jou kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Het vooruitzicht van ons contact alleen al, is een soort steun en stok achter de deur tegelijk.”

 

Dit gesprek geeft mij het overzicht en de rust terug om thuis aan de slag te gaan.”

 

Door deze wandelingen besef ik dat ik de enige ben die verantwoordelijk is voor mijn eigen gezondheid.”

Woon je in een andere regio, dan kun je op https://geestelijkeverzorging.nl kijken voor een centrum voor levensvragen bij jou in de buurt. De subsidie geldt voor heel Nederland.

Chat openen
1
Hallo,

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit. Start hier dan een whatsapp chat, ik denk graag met je mee.

Groet,

Nanda