Soms loopt het leven anders dan gehoopt of verwacht. Dit kan vragen oproepen. Vragen die je bezighouden en waar over je kunt piekeren, slecht van slaapt of stress van ondervindt. Dan kan het prettig zijn in gesprek te gaan met een geestelijk verzorger.

Geestelijke verzorging is professionele begeleiding bij levensvragen, zingeving en morele vragen. Een geestelijk verzorger luistert onbevooroordeeld en maakt ruimte voor jouw verhaal, soms is het uitspreken van de eigen gevoelens en verlangens een goed begin om (weer) dicht bij jezelf te komen. Als geestelijk verzorger heb ik beroepsgeheim dus alles wat je met een geestelijk verzorger bespreekt is vertrouwelijk.

De begeleiding kan gaan over thema’s als verlies (relatiebreuk, verlies van werk, verlies van gezondheid), rouw, orde scheppen in het leven, stressbeheersing of zingeving.

Vragen die bijvoorbeeld voorkomen zijn:

  • Waarom overkomt mij dit?
  • Wat betekent het voor mij dat ik niet alles meer kan?
  • Ben ik tevreden over hoe mijn leven is gelopen?
  • Wat maakt het leven de moeite waard?
  • Kan ik het leven loslaten als het zover is?
  • Wat betekent de dood voor mij?

In overleg worden er naar behoefte een aantal afspraken gepland. Een enkel gesprek kan soms al voldoende zijn om de gedachten weer te ordenen.

Ik ben aangesloten bij de Praktijk voor Levensvragen Midden-Brabant, het kwaliteitsregister voor geestelijk verzorgers en bij de beroepsvereniging VGVZ.

Tarieven geestelijke verzorging
Geestelijke verzorging verloopt in principe per uur en staat los van de zorgimkerij. Woont u in regio Midden-Brabant en hebt u levensvragen of ondersteuning nodig? Dan is deze ondersteuning voor 50-plussers en voor mensen in de palliatieve fase (van alle leeftijden) en hun naasten gratis. Dit kan ik aanbieden omdat ik aangesloten ben bij de Praktijk voor Levensvragen. Ook professionals of vrijwilliger in de zorg kunnen bij mij, of één van mijn collega geestelijk verzorgers, terecht met hun vragen. Twijfel je of je binnen één van deze doelgroepen valt, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

 

 

 

Het vooruitzicht van ons contact alleen al, is een soort steun en stok achter de deur tegelijk.

Dit gesprek geeft mij het overzicht en de rust terug om thuis aan de slag te gaan.

Door deze wandelingen besef ik dat ik de enige ben die verantwoordelijk is voor mijn eigen gezondheid.

 

Chat openen
1
Hallo,

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit. Start hier dan een whatsapp chat, ik denk graag met je mee.

Groet,

Nanda