Dagbesteding
De dagbesteding bij Moergoed wordt betaald vanuit iemands persoonsgebonden budget (PGB) vanuit Wmo of wet langdurige zorg (Wlz) of vanuit eigen middelen. Om te onderzoeken of iemand in aanmerking komt voor een PGB, moet er contact worden opgenomen met de gemeente waarin iemand woonachtig is of met het zorgkantoor. Omdat elke gemeente andere tarieven aanhoudt voor PGB’s wordt er per persoon gekeken naar de vergoeding voor de dagbesteding. Moergoed houdt de aanbevolen tarieven van de gemeenten (Wmo) en de Wlz aan, zodat het budget niet overschreden wordt.

De tarieven worden vastgesteld per dagdeel. Één dagdeel is maximaal 4 uur, wil je langer blijven dan vier uur dan geldt het tarief voor twee dagdelen. Alleen op deze manier kan de kleinschaligheid gegarandeerd worden.

Vervoer
Moergoed heeft een eigen minibus die wordt gereden door vrijwilligers. Mocht je niet met eigen vervoer naar de dagbesteding kunnen komen, dan is het soms ook mogelijk om vervoer vergoed te krijgen vanuit de Wmo of Wlz. Tijdens een kennismaking kunnen wij de vervoerswensen bespreken.

Geestelijke verzorging
Geestelijke verzorging staat los van de dagbesteding en is voor iedereen toegankelijk. Als geestelijk verzorger kom ik bij jou thuis langs of spreken wij af op een andere geschikte plek.
Ben je 50+ of (naaste van iemand) in de palliatieve fase(ongeacht jouw leeftijd) dan is er een subsidie waardoor deze begeleiding kosteloos is. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Chat openen
1
Hallo,

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit. Start hier dan een whatsapp chat, ik denk graag met je mee.

Groet,

Nanda