Iedereen is anders. Zeker bij begeleiding is maatwerk dus belangrijk. Jij, als mens, staat voorop. Dit maakt dat elke dag op de dagbesteding er anders uit kan zien. De insteek van de activiteiten vallen vooral onder de arbeidsmatige dagbesteding. Aan de andere kant is de vertraging opzoeken zeker ook een mogelijkheid.

Bij de start van de dag wordt per persoon gekeken waar de behoefte ligt op dat moment. Daar worden de activiteiten dan op afgestemd. Samen aan de slag, juist een zelfstandige klus, je even terugtrekken in een rustig hoekje van de tuin of in gesprek gaan over iets wat speelt.. het zijn allemaal voorbeelden van hoe de dag kan lopen. De kleinschaligheid van de groep is hier een belangrijke factor in.

Deze manier van werken vraagt een fijngevoeligheid. Daarom wordt bij een kennismakingsgesprek goed gekeken of de behoeften en wensen goed passen binnen de mogelijkheden en de bestaande groep.

Net als bij de bijen staat het grotere geheel voorop. De  kleinschalige groep heeft, ongeacht verschillende werkzaamheden, dezelfde dagindeling. Op deze manier openen we samen de dag, lunchen we samen en sluiten we samen de dag af.

Moergoed werkt zelfstandig, hierdoor worden de kosten voor deelname aan de dagbesteding meestal vergoed vanuit het persoonsgebonden budget of wet langdurige zorg. Aanvraag van een persoonsgebonden budget loopt via de eigen gemeente.

Chat openen
1
Hallo,

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit. Start hier dan een whatsapp chat, ik denk graag met je mee.

Groet,

Nanda