Stamdoperwt ‘Kelvedon Wonder’

3,99

Stamdopwert ‘Kelvedon Wonder’ is een zoete kreukzadige stamtype (geen ondersteuning van gaas nodig). Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks. Biologisch.

1 op voorraad

Beschrijving

Kelvedon Wonder’ is een stamdoperwt die geen ondersteuning van gaas nodig heeft. Dus ook makkelijk voor de stadstuinierder met een kleine moestuin. Dit ras krijgt nauwelijks te maken met ziekten of plagen en is daarom erg aantrekkelijk. Voorzaaien in een potje kan al in februari. Eén zakje is voor circa 4m2, en de plantafstand bedraagt 50×3 cm. Lengte ca. 70 cm.

De stamsoorten kunnen in principe zonder ondersteuning geteeld worden, maar een teelt langs (kort) gaas of met rijshout heeft ook hier voordelen: doorplukken is aanzienlijk gemakkelijker en er liggen geen peulen op de grond. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm.

In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm). Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.

Neem contact met mij op voor het bestellen van grotere hoeveelheden of als je op zoek bent naar andere zaden.

Extra informatie

Voorzaaien

februari

Uitplanten

maart

Rechtstreeks buiten zaaien

maart-april

Oogsten

juni-juli

Inhoud

75 gram