Moergoed richt zich op mensen die (tijdelijk) niet mee kunnen draaien in onze maatschappij, zoals deze nu is. Ik haal mijn inspiratie uit de bijenkast. Waar een volk van zo’n 60.000 bijen leeft als één geheel, waarin elke bij zijn functie en plek heeft. Waar elke bij bijdraagt aan het grote geheel. Een mooie metafoor voor het samen werken op de dagbesteding.

Afhankelijk van de seizoenen en het weer worden per week de activiteiten bepaald. Denk hierbij aan het verzorgen van de kippen en schapen, snoeien, planten, onkruid wieden, oogsten, werken in de bijenvolken, honing slingeren, kaarsen maken. Bij Moergoed gaan we uit van het grote geheel. De tuin en bijen bestaan niet zonder elkaar. Samenwerken gaat niet zonder samen pauze houden en elkaar ontmoeten. En naast het werken blijft er ruimte om ons te verwonderen over al het moois dat om ons heen groeit en bloeit.

Moergoed werkt vanaf biologische pluktuin en keuken Sprankenhof in Udenhout, vlakbij de Loonse en Drunense duinen. Om aan te sluiten bij dit bedrijf gaat Moergoed ook zoveel mogelijk uit van biologisch eten en werken.

Een biologische tuin betekent ook veel groen en weinig stenen, het gevolg is dat de tuin niet goed ingericht is voor rolstoelen.

 

Chat openen
1
Hallo,

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit. Start hier dan een whatsapp chat, ik denk graag met je mee.

Groet,

Nanda